Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Πρόταση 11.2: Δημόσια έργα και συστήματα πληροφορικής

Ο τομέας των δημοσίων έργων είναι εστία συγκέντρωσης διαφθοράς. Σε πολλές περιπτώσεις κατασκευαστικές εταιρίες είναι διαπλεκόμενες με κυβερνητικά στελέχη, μέσα ενημέρωσης και λοιπά.

Τα μητρώα επιχειρήσεων που υφίστανται μπορούν να εμπλουτιστούν για να παρακολουθούνται καλύτερα οι εταιρίες που κινούνται στο χώρο των δημοσίων έργων. Εταιρείες που έχουν κηρυχθεί έκπτωτες σε διαγωνισμούς ή που έχουν παραδώσει ατελή, ή κακής ποιότητας έργα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα.

Ένα ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των ζημιών και φθορών σε δημόσια έργα (γέφυρες, εθνικές οδούς, κτίρια) για την παρακολούθηση της ποιότητας και χρήσης τους. Απαραίτητη ανάληψη του κόστους συντήρησης από τις κατασκευάστριες εταιρίες για (π.χ.) 20 χρονια από την παράδοση του έργου. Αυτό θα αναγκάσει τις εταιρίες να τηρούν τις προδιαγραφές και τα διεθνή στανταρντ κατασκευής σχεδόν εξαλείφοντας το φαινόμενο της χρήσης φτηνών υλικών.

3 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

Χρειάζονται πολύ περισσότερα.

Η διαφθορά δεν καταλήγει σε χρήση φτηνών υλικών ή μη τήρησης των προδιαγραφών, πάντοτε.

Μπορεί το έργο να είναι «πρώτο πράμμα» κι η δωροδοκία να ...λυσσομανάει.

"Απλώς" αυτό το «πρώτο πράμμα» θα μάς έχει στοιχίσει πολύ ακριβότερα, με ποικίλους τρόπους.

Αργότερα θα "εισφέρω" μια εκτεταμένη πρόταση πάνω στα Δημόσια Έργα.

kpap είπε...

Περιμένω με ενδιαφέρον την πρόταση σου. Είμαι σίγουρος ότι οπως και οι προηγούμενες προτάσεις σου, θα είναι του δε ποϊντ :-)

Αλήθεια πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την υπερκοστολόγηση που αναφέρεις? μπορει η τεχνολογία να βοηθήσει εδώ?

Ανώνυμος είπε...

Η παρακάτω πρόταση δεν αγγίζει κανέναν?

http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007_08_19_archive.html

Για το δικό μας Secret Combination! για το δικό μας Number One! Για την ΕΛΛΑΔΑ ρε γαμώto!

Από κάπου να αρχίσουν τα πράγματα να μπαίνουν σε μια τάξη, γιατί τελικά μόνο τα δικονομικά λαμόγια των διαπλεκόμενων μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια αφού λαδώσουν δεξιά κι αριστερά, τι στο διάολο οι νέοι τις νομικής προσανατολίζονται μόνο για νομικοί συμβουλάτορες τις Ζήμενς, τους διεφθαρμένους μιζαδόρους? και το πως να κατοχυρώνουν τα σπιτάκια των καταχρεωμένων στις τράπεζες?

Έλεος τόση αποστροφή στο ΔΙΚΑΙΟ γιατί ταλαιπωρήθηκαν κι αυτοί και οι γονείς τους μέχρι να φέρουν σε πέρας τις σπουδές τους? με λίγη συμπαράσταση στους αδίκως κατατρεγμένους, πάνω σε αδιάσειστα στοιχεία, έχουν να κερδίσουν πολύ περισσότερα για το επιζείν, ΚΑΙ! ΜΕ ΠΕΡΗΦΆΝΙΑ!