Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Πρόταση 2: να οργανώσουμε διαδήλωση διαμαρτυρίας

Προτείνω να οργανώσουμε μια ή και περισσότερες, στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και αλλού, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη διαφθορά. Αναρτώντας ένα ενημερωτικό μπανεράκι στα μπλογκ μας και σε όσα περισσότερα μπλογκ γίνεται, αρκετό καιρό πριν τις συγκεντρώσεις, θα μπορέσουμε να στοχεύσουμε σε μια όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή. Τέτοιες συγκεντρώσεις, όπως πριν λίγο καιρό στην Ισπανία αλλά και πιο πρόσφατα στην Ελλάδα το καλοκαίρι, έχει αποδειχτεί ότι ταράζουν λίγο τα νερά και παίρνουν δημοσιότητα, ιδίως όταν υπάρχει και μια αξιοπρεπής συμμετοχή. Και αποδεικνύουν με τον πλέον οφθαλμοφανή τρόπο, ξεφεύγοντας από τα στενά και εκ των πραγμάτων περιοριστικά πλαίσια του ίντερνετ (ας μην ξεχνάμε ότι πολύ λίγοι Έλληνες μπαίνουν στο ίντερνετ και μόνο 7% του πληθυσμού έχει ADSL σύνδεση), ότι υπάρχουν άνθρωποι που και θέλουν και μπορούν να διαφοροποιηθούν. Όχι μόνο από το σπίτι τους και τον υπολογιστή τους αλλά και στις πλατείες και τους δρόμους.

7 σχόλια:

Trifon Triantafillidis είπε...

Στην πρόταση λέω ναι.

Να γίνει όμως αφού η συζήτηση έχει πάρει έναν μαζικό χαρακτήρα και έχουν υποβληθεί ένας αρχικός αριθμός προτάσεων και αφού έχει προηγηθεί ο σχετικός τζερτζελές στον ιστοχώρο.

gerasimos είπε...

Tα ίδια ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ... ότι βιάστηκα δηλαδή. Νομίζω όμως ότι η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να κατατεθεί ξανά σε μια μεταγενέστερη φάση όπως σωστά λες. Και καλό είναι νομίζω έστω και τόσο πρώιμα να υπάρχει κάτι, μια πρόταση..

Trifon Triantafillidis είπε...

Όχι μια χαρά είναι, άστην εδώ να παίζει για ζύμωση.

NdN είπε...

Και εγώ πιστεύω ότι ακόμα είναι π΄ρα πολύ νωρίς. Σε κάποιο μεταγενέστερο χρόνο μπορεί να γίνει και αυτό εφικτό.

tractatus είπε...

Να διοργανώσουμε ομιλίες και συζητήσεις για το θέμα όπου μπορούμε. Δεν είμαστε έτοιμοι να βγούμε στο δρόμο για τέτοιο θέμα...ακόμα

gerasimos είπε...

tractatus πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου... να οργανώσουμε συζητήσεις για τη διαφθορά, σε φυσικούς χώρους (σε ένα καφέ πχ) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όπου αλλού. Μπορείς να την καταθέσεις ως πρόταση-ποστ.

Γιαννης είπε...

Πιστεύω οτι κατι πρέπει να κάνει και ο λαός για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά των πολιτικών.Εμείς οι πολίτες οφείλουμε να σταματήσουμε να είμαστε άβουλα όντα που περιμένουν απο την εκάστοτε κυβέρνηση την αλλαγή και αντιμετώπιση των προβλημάτων (στη συγκεκριμένη περίπτωση τη διαφθορά).Προτείνω να οργανωθεί μια πανελλαδική διαδήλωση-πορεία απο ολα τα συνδικάτα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας οπου κύριο αίτημα θα είναι η μετατροπή της δωροδοκίας των πολιτικών απο πλημέλλημα σε κακούργημα αλλά και άλλα αιτήματα τα οποία θα συμβάλλουν στον περιορισμό της διαφθοράς (τα οποία δε μπορώ να κρίνω ποιά θα είναι εφόσον δε κατέχω τις απαραίτητες γνώσεις).Αυτος ειναι τρόπος που οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν.