Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Η διαφθορά μας κλέβει όλους

«Πρέπει να κάνει μια μαστογραφία η μάνα μου, έχεις κανέναν γνωστό σε κανένα νοσοκομείο γιατί μου δίνουνε ραντεβού σε 7 μήνες;;;»

«Δεν μπορώ να δίνω 300 ευρώ το μήνα , πρέπει να βάλω το μικρό στον δημοτικό βρεφονηπιακό, έχεις κανένα γνωστό Δημοτικό Σύμβουλο να το κανονίσει;;; Στην ανάγκη πέρα από το να τον ψηφίσουμε 4 άνθρωποι μαζί με τα πεθερικά μου, να του δώσουμε και κάτι.»

«Ο ΑΣΕΠ έχει να βγάλει προκήρυξη ένα χρόνο, και ότι βγάλει είναι με συνέντευξη. Πάρε τηλέφωνο τον πολιτευτή Χ, να με βολέψει κάπου όπως τον Γιώργο. Να μου κάνει μια σύμβαση έργου. Όταν του κάναμε μάζωξη στο σπίτι με 20 συγγενείς, καλά ήτανε;;;»

«Σιγά μην προκηρύξουμε διαγωνισμό. Σπάνε το έργο και τα δίνουνε με απ’ευθείας αναθέσεις. Έχεις κανένα κονέ στο Υπουργείο να μας δώσει καμιά ανάθεση. Δίνω 20%.»

«Τι να κάνουμε;; Αφού άλλοι τα είχανε κάψει. Εμείς φτωχοί άνθρωποι είμαστε. Ένα εξοχικό να κάνουνε διακοπές τα παιδιά. Βάλαμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας. Για κοίτα τι βιλάρες έχουν χτίσει οι άλλοι. Πρώτα αυτά να γκρεμίσουνε.»

Τα είπαμε. Τα ακούσαμε. Αδιαφορήσαμε.

Κι όμως η Ελλάδα είναι μια χώρα με ανεπτυγμένη οικονομία, με ΑΕΠ 200 δις Ευρώ, με ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 4%, μια Ευρωπαϊκή χώρα ενταγμένη στην Ευρωζώνη, μια χώρα που εισέπραξε ΜΟΠ , 3 ΚΠΣ και έχει ξεκινήσει να εκταμιεύει το ΕΣΠΑ.

Ξέρουμε όλοι τι σημαίνουν αυτά;;;;;;
Σημαίνουν ότι ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ δημόσια και δωρεάν υγεία.
Σημαίνουν ότι ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ κοινωνικές υπηρεσίες όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι»
Σημαίνουν ότι ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ μια αξιοπρεπή δουλειά
Σημαίνουν ότι ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ υγιή επιχειρηματικότητα
Σημαίνουν ότι ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ένα καλό περιβάλλον
Σημαίνουν ότι ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.......

Η διαφθορά δεν αφορά μόνο τους πολιτικούς, μόνο τους δημοσιογράφους, μόνο τους επιχειρηματίες, μόνο τους δικαστικούς, μόνο τους.....

Η διαφθορά αφορά όλους μας. Την υφιστάμεθα, την ανεχόμαστε, την ανακυκλώνουμε, την συντηρούμε.

Η διαφθορά κλέβει από όλους μας αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: