Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Πρόταση 3: Να ελέγχεται το "πόθεν" και όχι το "έσχες" πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών

Μέχρι σήμερα πληροφορούμαστε κάθε χρόνο πόσα εισοδήματα έχουν οι πολιτικοί μας όταν υποβάλλουν το "πόθεν έσχες" στη Βουλή. Δεν αναφέρεται όμως λεπτομερώς η προέλευσή τους.
Να ελέγχεται λοιπόν (με παρουσίαση παραστατικών, δικαιολογητικών) κάθε μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση και να γνωστοποιείται το ύψος της ετήσιας υπουργικής, βουλευτικής αποζημίωσής τους καθώς και η φορολογική δήλωση των στενών συγγενών τους, αν έχουν πάρει δάνειο από ποια τράπεζα, πόσα δίνουν για την εξυπηρέτηση του δανείου κλπ.

Όλα τα στοιχεία να δημοσιεύονται υποχρεωτικά στον ημερήσιο τύπο σε ειδικό ένθετο.

Έτσι θα είναι δυσκολότερη η απόκρυψη των πηγών χρηματοδότησης.

Σε περίπτωση αδικαιολόγητου πλουτισμού, να εκπίπτουν αμέσως από το υπουργικό/βουλευτικό αξίωμα και να δημεύεται το υπό εξέταση περιουσιακό στοιχείο.

5 σχόλια:

NdN είπε...

Εγώ θα το προχωρούσα ένα βήμα παραπάνω. Θα πρέπει να ελέγχεται το ποθεν έσχες όλων αυτώ που βάζουν υποψηφιότητα για κρατική θέση που έχει αμοιβή. Ετσι και θα είναι πιο εφικτός ο έλεγχος των εξόδων που κάνουν, αλλά και θα αποτρέψει κάποια λαμόγια να κατέβουν στον στίβο ακόμα και των δημοτικών εκλογών.

Κανέναν νομοταγή πολίτη που ενδιαφέρεται για τα κοινά δεν θα αποτρέψει ένας τέτοιος νόμος.

tractatus είπε...

Στον απολογισμό μιάς θητείας να δίνεται και ο λογαριασμός: Με πόσα μπήκες και με πόσα βγήκες. Για να ξέρουμε που βρήκε ο καθένας τη βίλα, το τζίπ κ.λ.π. μετά απο θητείας σε συγκεκριμένη θέση.

Admin είπε...

ολοι οι πολιτικοι , ανηκουν στο κράτος - λαο , τα χρηματα τους δεν τα παιρνουν για να περνάνε ομορφα και με πολυτελεια ζωή , αλλα για να καλυψουν τις ανάγκες διαβιωσης , αρα θα πρέπει να δικαιολογούν ολα τα έξοδα που κάνουν σε μηνιαία βάση , θα καταθέτουν ολες τις αποδειξεις των εξοδων τους σε γραφείο στην βούλη και αυτοι θα τα ανακοινωνουν στην εφημερίδα "ποθεν" που θα εκδιδει η ιδια για τον λογο αυτό. στο τελος του χρονου πρέπει , καταθέσεις +εξοδα = μισθος!!! σε καθε αλλη περιπτωση καποιος βαζει το δαχτυλο στο μελι !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ είπε...

Συμμετέχουμε και εμείς με το blog μας στην προσπάθειά σας www.stavros-marinis.blogspot.com

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ