Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Πως καταθέτω την δική μου πρόταση;

Α ωραία που το αποφάσισες, πριν καταθέσεις την δική σου πρόταση σε παρακαλούμε να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

  • Κάνε ένα έλεγχο διαβάζοντας τις προτάσεις μέχρι τώρα για να σιγουρευτείς ότι κάποιος άλλος δεν έχει καταθέσει κάποια παρόμοια πρόταση. Αν συμβαίνει αυτό είναι μάλλον καλύτερα να συμβάλεις με την συμμετοχή σου στην καλύτερη διαμόρφωση της υπάρχουσας πρότασης.
  • Άσε ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση και διατύπωσε την πρόταση που θέλεις να καταθέσεις. Κάποιος από τους διαχειριστές θα την δει και εφόσον δεν προτείνεις να έρθουν οι εξωγήινοι να μας κυβερνήσουν θα σε κάνει συγγραφέα αυτού του ιστολογίου.
  • Βάλε την πρόταση σου σαν μια καινούργια ανάρτηση. Μην ξεχάσεις να βάλεις στις ετικέτες της ανάρτησης την ετικέτα "προτάσεις" έτσι ώστε η δική σου πρόταση να εμφανίζεται μαζί με τις άλλες προτάσεις. (Αν δεν έχεις εξοικείωση με τα blog και όλα αυτά τα μαραφέτια ζήτα να βάλει την πρόταση σου κάποιος διαχειριστής)
  • Μην χρησιμοποιείς χρώματα, μεγέθη χαρακτήρων και σετ χαρακτήρων άλλα εκτός από τα προεπιλεγμένα. Όλοι ξέρουμε ότι η δική σου πρόταση είναι η πιο σημαντική αλλά δεν χρειάζεται να το λέμε τόσο φανερά από τώρα.
  • Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, και παρόλο που δεν θέλουμε να φιλοσοφήσουμε θέλουμε να κάνουμε εύκολη την ζωή των άλλων, έτσι δεν είναι;
  • Γίνε όσο πιο συγκεκριμένος/η μπορείς. Για τις αφηρημένες προτάσεις και εξαγγελίες έχουμε τους πολιτικούς, εμείς δεν χρειαζόμαστε.
  • Άλλοι χρήστες θα κάνουν σχόλια στην ανάρτηση σου που θα αφορούν την πρόταση σου. Κάποιοι από αυτούς θα προτείνουν βελτιώσεις, τροποποιήσεις, θα φέρουν αντιρρήσεις. Αφουγκράσου την γνώμη τους, προσπάθησε να ενσωματώσεις ότι μπορείς από την δική τους συνεισφορά.
  • Ο διάλογος προάγει την δημοκρατία, η πολιτική έχει θέση στην ζωή μας, οι διαφορές είναι φυσικό να υπάρχουνε αλλά εδώ δεν είναι το πιο κατάλληλο μέρος για να ακονίσουμε τα μαχαίρια μας. Αν μια κουβέντα αποκτά ένταση μπορείς να την συνεχίσεις στο δικό σου ιστολόγιο. Διαφορετικά χαλαρά.

23 σχόλια:

Ψοφcat είπε...

Εγώ λέω όλους τους διαφθορείς να τους βάλουμε σε ενα σακούλι με λυσασμενες γάτες και να τους πετάξουμε στο ποταμι.

Με την καλή εννοια

kpap είπε...

Πληροφοριακά Συστήματα

Ο ρόλος της πληροφορικής είναι να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη αυτοματοποιώντας διαδικασίες.

Η χρήση της πληροφορικής στο δημόσιο τομές θα έχει τα εξής αποτελέσματα:

Περιορισμό ανθρωπίνων σφαλμάτων Ο πολίτης κάνει τις αιτήσεις του από το σπίτι μεσα από απλές σελίδες του ίντερνετ που κάνουν και έλεγχο σφαλμάτων.

Έλεγχος ποιότητας υπηρεσιών καθώς θα μπορούν οι προϊστάμενοι, διοικητές, υπουργοί να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την αποδοτικότητα των διαδικασιών και να ζητούν βελτιώσεις.

Προστασία περιβάλλοντος με μείωση της χρήσης χαρτιού

Παράδειγμα εφαρμογής: ΑΣΕΠ

Κάθε υποψήφιος δημιουργεί τον προσωπικό του λογαριασμό στον οποίο "ανεβάζει" όλα δικαιολογητικά που χρειάζονται για μια αίτηση του ΑΣΕΠ αφού τα σκανάρει*.

Έτσι δημιουργείται ο φάκελος υποψηφίου τον οποίο ενημερώνει όποτε επιθυμεί. Ο έλεγχος ακριβείας των σκαναρισμένων εγγράφων γίνεται μόνο εάν ο υποψήφιος επιλεγεί για διορισμό ή δειγματοληπτικά από τον ΑΣΕΠ σε οποιαδήποτε στιγμή.

Τα αποτέλεσμα της χρήσης πληροφοριακών συστημάτων θα είναι:

∴ μείωση του χρόνου αναμονής σε δημοσιες υπηρεσίες

∴ λιγότερα σφάλματα στις αιτήσεις

∴ αποστολή στον πολίτη με email των προκηρύξεων που ενδεχομένως τον ενδιαφέρουν (αφού είναι καταχωρημένα στο σύστημα τα προσώντα του).

∴ δεκάδες άλλα πλεονεκτήματα όπως ότι μπορεί να παρακολουθείται με ακρίβεια η ανεργία, να είναι γνωστές οι ειδικότητες που λείπουν από την αγορά εργασίας, να γίνεται στοχευμένη επιμόρφωση, σεμινάρια, σπουδές στους υποψηφίους του ΑΣΕΠ.

*Σε επόμενο στάδιο πολλά από τα δικαιολογητικά (πχ πιστοποιητικό γέννησης, κατοικίας, πτυχία πανεπιστημίου, απολυτήρια)θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο λογαριασμό του πολίτη από άλλες υπηρεσίες.

Γενικότερα

Σκεφτείτε να μπορούσατε:

→ να ολοκληρώσετε μια συναλλαγή με το δημόσιο χωρίς να παρακαλέσετε/ ταπεινωθείτε/ δωροδοκήσετε;

→ να κάνατε αίτηση για μια δουλειά σε μισή ώρα;

→ να βγάζατε άδεια οικοδομής σε δυο εβδομάδες χωρίς να συναντήσετε την πολεοδομία

→ να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας χωρίς να πάτε στο υποκατάστημα

→ να καταγράφονται όλες οι συναλλαγές σας με το δημόσιο και να μη μπορούν να σας πουν ότι κάτι κάνατε λάθος...

Αυτά και άλλα πολλά μπορεί να κάνει για εσάς και για το κράτος ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα...

θα χαρώ να ακούσω σχόλια-προτάσεις

katerina είπε...

@kpap
Πρώτα πρώτα να σε καλωσορίσω στην κουβέντα και στην παρέα μας.
Θίγεις ένα θεμελιώδες θέμα, το e-government, σημαντικό όχι μόνο για την πάταξη της διαφθοράς αλλά και για την μείωση του διοικητικού κόστους. Ενας από τους τραγικούς δείκτες στην ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, έτσι όπως περιγράφεται και από την World Bank και από το IMD, είναι η γραφειοκρατία που εμποδίζει την επιχειρηματικότητα και κατ' επέκταση την ανάπτυξη. Χαρακτηριστικά να σου πω ότι στην Ελλάδα ο χρόνος ίδρυσης μιας επιχείρησης απαιτεί 28 ημέρες, όταν ο μέσος Ευρωπαικός είναι 4.
Η οριζόντια δικτύωση όλων των υπηρεσίων, πέραν όλων των άλλων, θα μειώσει το διοικητικό κόστος κατά 16%.
Επίσης η μηχανογράφηση των ασφαλιστικών εισφορών θα αναδείξει την ουσία του διαχειριστικού προβ΄ληματος της κοινωνικής ασφάλισης.
Τι να πούμε και για την μηχανογ΄ραφηση των δαπανών για την υγεία;;
Γενικά τι να πρωτοπούμε για το e-gov στον περιορισμένο χώρο ένος σχολίου.
Και πάλι καλως ήρθες.

kpap είπε...

Καλώς σας βρήκα!

Κατερίνα πολυ ενδιαφέροντα τα στοιχεία σου και σίγουρα αποδεικνύουν την ανάγκη για ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Μια σημείωση: δε το αποκάλεσα e-government γιατί μπορείς να κάνεις και πράγματα που δεν έχουν άμεση σχέση με "διακυβέρνηση" αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια.

Θα χαρώ αν το αναρτήσετε σαν πρόταση για να γίνει συζήτηση σχετικά με τις εφαρμογές που μπορεί να έχει ένα τέτοιο σύστημα για την πάταξη της διαφθοράς και όχι μόνο.

Επ ευκαιρίας να διορθώσω και κανένα ορθογραφικό μου (προσόντα με "ό") :-)

Trifon Triantafillidis είπε...

@kpap

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή και για την πρόταση. Στείλε μου αν θέλεις το email σου ώστε να μπορέσω να σε κάνω συντάκτη του blog.

Έτσι θα μπορέσεις να ανεβάσεις την πρότασή σου σαν ξεχωριστή ανάρτηση και να παρακολουθήσεις από εκεί και πέρα την κουβέντα και πιθανές τρποποποιήσεις που θα γίνουν πάνω σε αυτή.

Christos Moissidis είπε...

Και πάλι, γεια χαρά σε όλους. Συζητάμε για την διαφθορά και όλοι μας αναφερόμαστε στα blog μας, σε όλα αυτά που μας ενοχλούν.

Θεώρω ότι είναι σημαντικό να μην κάνουμε μόνο προτάσεις... έτσι... "ξεκάρφωτα" αλλά, να λάβουμε υπόψη μας και την φιλοσοφική πλευρά των πραγμάτων, εκείνη δηλαδή που μπορεί να δικαιολογήσει κάθε πρόταση και να τεθεί ως αφετηρία για ένα πιο ουσιαστικό και χρήσιμο διαλογο.

Ακολουθεί το κείμενο που έχω ετοιμάσει και ελπίζω να μπορέσω να το αναρτήσω κανονικά ούτως, ώστε να γίνει και αντικείμενο κριτικής και - ίσως - κίνητρο για παραγωγή περίσσοτερων σκέψεων-προτάσεων.

- - -

Σήμερα, διάβαζα στα ΝΕΑ, την παρέμβαση του κ. Μποτόπουλου, Συνταγματολόγου και Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, υπό τον τίτλο «Αξίωση στην Απαξίωση», η οποία ξεκινά με την φράση: «Ένα πρωτόγνωρο πολιτικό νέφος σκεπάζει την Ελλάδα…»

Εκφράζει την σκέψη του και διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις, ο οποίες είναι ενδιαφέρουσες. Κατά την άποψή μου, όμως, η εκτίμησή του είναι λανθασμένη.

Είναι λανθασμένη διότι, το Ελληνικό κράτος από την ίδρυσή του έδειξε δείγματα σήψης, παρακμής και διαφθοράς. Τόσο πολύ, που έπρεπε να φέρουμε ξένους για να «βάλουν τα πράγματα σε μία τάξη». Και όταν αυτοί, γίνονταν μέρος εκείνου του σάπιου συστήματος διακυβέρνησης, τους διώχναμε για να «καθαρίσουμε τον τόπο». Αυτό, επαναλήφθηκε αρκετές φορές. Άρα, δεν είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Είναι λανθασμένη γιατί, κάθε φορά που φτάναμε σε αυτό το σημείο – και έχουμε φτάσει αρκετές φορές έως τώρα – το πρώτο πράγμα που κάναμε, ήταν να λοξοκοιτούμε προς τους «συμμάχους» μήπως και ξεπατικώσουμε κάποιο σχέδιο ή αντιγράψουμε καμιά ιδέα…

Ελπίζω να με συγχωρεί ο κ. Μποτόπουλος για την διατύπωση των σκέψεών μου, σε κρίση των δικών του. Δεν προσπαθώ να τον θίξω. Κατανοώ απόλυτα την ανάγκη του για αντιπολίτευση. Όμως, δεν διορθώνονται έτσι τα πράγματα…

Μέσα σ’ ένα δεδομένο σύστημα διακυβέρνησης, ευθύνη φέρουν όλοι όσοι «εμπλέκονται». Πώς είναι λοιπόν δυνατόν, να προτείνουν λύσεις εξόδου από το αδιέξοδο εκείνοι, οι οποίοι έχουν ευθύνες; --- Γιατί τα πράγματα δεν έφτασαν εδώ στα ξαφνικά, με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή.

Το έδαφος προετοιμάστηκε και καλλιεργήθηκε συστηματικά, χρόνο με το χρόνο και σιγά-σιγά ούτως, ώστε σήμερα να είναι ώριμες οι συνθήκες, για να εγκλωβιστεί η κοινωνία μας είτε σε παλινδρομικές κινήσεις μεταξύ νέων και παλαιών δεδομένων ή ακόμη χειρότερα, στην απάθεια και τον πεσιμισμό.

Ξέρετε, η διαφθορά δεν είναι κάτι το απρόσωπο. Μπορεί να μην έχει μορφή, όπως ακριβώς και ο αέρας, έχει όμως μυρωδιά. Εμπεριέχει μικροσωματίδια, σαν κι αυτά της νικοτίνης και της πίσσας που, καθώς εισπνέονται γεμίζουν κάθε κυψέλη των πνευμόνων του καπνιστή. Και όσοι καπνίζουν, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ένα ή στα δέκα τσιγάρα. Η ζημιά είναι πάντα η ίδια.

Φανταστείτε λοιπόν: μπορεί κάποιος, ο οποίος είναι συνειδητός καπνιστής, να σας πείσει να κόψετε το τσιγάρο; --- Δεν νομίζω…

Καλές είναι οι προτάσεις, καλές είναι οι σκέψεις… για να γλιτώσουμε όμως από αυτό το νοσηρό κλίμα και όλα τα παρελκόμενά του, θα πρέπει να εντοπίσουμε την γενεσιουργό αιτία και να χτυπήσουμε το κακό από την ρίζα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κόβεται το τσιγάρο: με το μαχαίρι!

Γενεσιουργός αιτία αυτής μας της κατάντιας, είναι η εκπαίδευση! Η ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και ο τρόπος με τον οποίο… διδάσκεται(;). Δεν έχουμε σχολεία. Δεν έχουμε Πανεπιστήμια. Δεν έχουμε εκπαιδευτικούς λειτουργούς που να μπορούν να εμπνεύσουν στα παιδιά κάτι το διαφορετικό… κάτι το λίγο καλλίτερο.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, που σκεπτόμαστε και σχεδιάζουμε το μέλλον μας, τα παιδιά που βρίσκονται στο νηπιαγωγείο θα είναι οι αυριανοί αποτυχημένοι συμμέτοχοι, μιας αποτυχημένης κοινωνίας, χωρίς ηθική, χωρίς αξίες, χωρίς προσανατολισμό και αυτή η κοινωνία, θα έχει παραδοθεί από εμάς!

Επιτέλους, ας το ομολογήσουμε. Στο σχολείο δεν μαθαίνουμε τίποτε άλλο, από το να γράφουμε και να διαβάζουμε. Η προσωπική πρόοδος και εξέλιξη του καθένα μας, συντελείται μόνον με προσωπικό κόπο και κόστος.

Γι’ αυτό έχουμε μαϊμούδες τεχνίτες και απαίδευτους επιστήμονες.
Γι’ αυτό έχουμε αντιγραφείς και όχι δημιουργούς.
Γι’ αυτό έχουμε άρχοντες και όχι υπηρέτες.

Εκεί εντοπίζω το αίτιο και εκεί πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας, αν θέλουμε «αύριο» τα πράγματα να είναι καλλίτερα. Από εκεί και ύστερα, το πώς θα αλλάξουν τα σχολεία, το πώς θα αλλάξουν τα Πανεπιστήμια, ποιο θα είναι το είδος της παρεχόμενης γνώσης και ποια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά… με ποιον τρόπο θα παρέχεται και ποιες θα είναι οι εναλλακτικές επιλογές, αυτά είναι ζητήματα στα οποία η γνώμη του ενός δεν μπορεί να μετράει.

Ας εμφανιστούν και ας ασχοληθούν αυτοί που νομίζουν ότι είναι «σοφοί». Ας αποφασίσουν και ας προχωρήσουν σε πράξεις.

OnWine είπε...

Επί της διαδικασίας...

Νομίζω ότι, γιά την καλύτερη οργανωση, θα έπρεπε να ενταχθούν οι προτάσεις σε κάποιες προεπιλεγμένες κατηγορίες. Προτείνω να επιλέξετε αυτές που θεωρείτε σημαντικές (λίγες και καλές) και μετά δεχτείτε προτάσεις γιά νέες κατηγορίες.

Εμένα οι "σειριακή" έκθεση των προτάσεων μου έδωσε την εντύπωση ελαφρώς "αχταρμά".

Θέλω και από εδώ να συγχαρώ όλους σας (και- αν δεν κάνω λάθος- τον Tρύφωνα ιδιαίτερα), γιά την πληρότητα του site, αν και θα προτιμούσα ένα "καταγγελτικό" site, που θα "ετσουζε" κάποιους...

Trifon Triantafillidis είπε...

@Sxoliastis

Το blog είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Φυσικά ο καθένας μας θα το ήθελε κάπως λίγο πιο έτσι κάπως λίγο πιο αλλιώς, αλλά τελικά σημασία έχει να βρίσκουμε κοινή γλώσσα και να προχωράμε.

Η πρόταση σου για χωρισμό παίζει, προς το παρόν όμως αυτό που θέλουμε (κατά την γνώμη μου πάντα) είναι:
1) μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου εδώ μέσα,
2) καλύτερη εξεργασία των προτάσεων (να είναι εφαρμόσιμες και συγκεκριμένες),
3) περισσότερες προτάσεις
4) να πάρει το πράγμα δημοσιότητα και πέρα από τον στενό χώρο των blog

Αντε παιδιά βοηθάτε...

dzach είπε...

Σ' αυτήν την προσπάθεια που ξεπερνάει τη συνηθισμένη διαμαρτυρία, θέλω να καταθέσω δυο προτάσεις για περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια, που έχουν ήδη αναρτηθεί στον Τήλαφο, αφού κι εδώ είναι ένας κατάλληλος χώρος γι αυτές:

1) ελεύθερη διάθεση πρωτογενών πληροφοριών για θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος (καμένες εκτάσεις, χωματερές, σημεία τοξικών αποβλήτων, προβλήματα δρόμων, κεραίες κινητών κλπ) μέσω διαδικτύου (άρθρο Ο πολίτης, η πληροφορία και η πολιτική, παράγραφοι Η χωρική διάσταση, Το δικαίωμα στην πληροφόρηση, Η στάση μας, και η πολιτική)

2) συγκεκριμένη πρόταση τροποποίησης του άρθρου 41 παρ.1 του νόμου 998/79 περί "Κήρυξης αναδασωτέων εκτάσεων" ώστε να διευκολύνεται η ανάκτηση των χωρικών δεδομένων που δημοσιεύονται στο ΦΕΚ, δημιουργίας σημείου συγκέντρωσης χωρικών δεδομένων και διάθεσής τους στο κοινό, και δωρεάν διάθεσης του τεύχους Δ του ΦΕΚ (πολεοδομικά, αναδασώσεις κλπ) μέσω ιντερνετ, (άρθρο Δημόσια πληροφορία και δάση).

Θα τις αναρτήσω εδώ (συντομεύοντάς τες όσο γίνεται) αν έχω το οκ.

Trifon Triantafillidis είπε...

@dzach

Στείλε μου το email σου στο trifont@otenet.gr ώστε να σε κάνω συντάκτη του blog και να αναρτήσεις τις προτάσεις μόνος σου.

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή!

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα πολιτικό σκηνικό, που ταλανίζεται και παραμένει σε μια ομηρία, από την δυσωδία σκανδάλων και παλαιοκομματικών πρακτικών, η εξουσία δείχνει το τρομερό αλλά και πραγματικό προσωπό της. Η εξουσία διαθέτει οπλοστάσιο ισχυρό όσο και καταχθόνιο για να κρατηθεί. Η εξουσία όταν συγκλονίζεται βγάζει τα νύχια της για να απειλήσει, για να κρατηθεί, για να διώξει και στο τέλος για να ισχυροποιηθεί. Η εξουσία είναι τελικά σκοτεινή δύναμη χειραγώγησης.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Η εξουσία καταρχήν δεν πρέπει να συγχέεται με την οποιαδήποτε μορφή θέσεως ή δημοκρατικής επιλογής κυβερνητικής παράταξης. Ο Κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία δεν έχει στην καθαρή μορφή τους εξουσιαστικά φαινόμενα. Όλα γίνονται μέσω μιας Λαϊκής Θελήσεως ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να γίνεται.

Η Εξουσία είναι η πρακτική των ισχυρών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δράσης. Είναι η διαχείριση των πρακτικών της και η κατανομή των επιμέρους υποσυνόλων της. Είναι η πρακτική των συναλλαγών της και των ανταλαγμάτων της. Στηρίζεται στην ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ και το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΥΡΟΣ του εξουσιαστή. Για να το πετύχει ο εξουσιαστής ακολουθεί συγκεκριμένους δρόμους.

Κατανέμει συγκεκριμένες κατά μέρους εξουσίες σε φίλους, κολλητούς, ημέτερους και συμμάχους, οι οποίοι κατανέμουν με τη σειρά τους άλλες εξουσίες σε δικούς τους, για να απλωθεί μεταξύ “φίλων και παρεών” και να σταθεροποιηθεί η ΙΔΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ.
Παίρνει συγκεκριμένες θέσεις, που θα ισχυροποιήσουν την ΕΞΟΥΣΙΑ και όχι θέσεις, που θα βοηθήσουν το όποιο κοινωνικό σύνολο.
Διαπραγματεύεται και συναλλάσεται τα ανταλάγματα, τα οποία είναι αμφίδρομα αν γίνονται και δίνονται μεταξύ διαφορετικών μορφών της εξουσίας.
Επιλέγει τα άτομα σε σχέση με το κατά πόσο υποτακτικά είναι στον ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ και όχι με βάση την αξία.
Χρησιμοποιεί την ΕΞΟΥΣΙΑ για να απειλήσει και να καταστείλει, διεκδικήσεις, διαφωνίες και αντίθετες απόψεις.
Χρησιμοποιεί την ΕΞΟΥΣΙΑ για να απολαμβάνει ο ίδιος υλικά και προσωπικά οφέλη.
Ζητά ανταλλάγματα μόνο για να ενισχύσει την ματαιόδοξη αίσθηση της ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Όταν σπάσει κάποιο από τα κομμάτια, τότε η ΕΞΟΥΣΙΑ κλονίζεται και ο ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ καταρρίπτεται.

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ

Η Διαφθορά χρησιμοποιείται για να επιβάλλει και να ενισχύσει το αίσθημα της εξουσίας, τόσο στον εξουσιαστή, όσο και στους “εξουσιαζόμενους”. Χρησιμοποιείται για να καθορίσει τις σχέσεις μεταξύ μορφών εξουσίας και ισχύος. Την βλέπουμε καθημερινά:

Στην υγεία με τα “δωράκια” από τους αδύναμους ασθενείς, προς τους ισχυρούς “γιατρούς”.
Στην Παιδεία με τους τρόπους επιλογής των μεταπτυχιακών ή ακόμα και για να περαστεί ένα απλό μάθημα.
Στη Δημόσια Διοίκηση για την προώθηση ακόμα και του πιο απλού ζητήματος.
Στις προμήθειες για την επιλογή κάποιου “αναδόχου” ή “προμηθευτή”, όπου οι διαπραγματεύσεις γίνονται όχι μόνο για το “δημόσιο συμφέρον” αλλά και για το “ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ”.
Στη Δικαιοσύνη για την λήψη κάποιων αποφάσεων.
Η Διαφθορά δεν έχει σχέση με οικονομικές απολαβές, αλλά μόνο με την ίδια την αίσθηση της ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Όποιο και να είναι το ύψος του μισθού κάποιου, ο διεφθαρμένος θα είναι διεφθαρμένος. Το αντικείμενο της διαφθοράς δεν είναι μόνο τα χρήματα.

Είναι οι συμφωνίες για μελλοντικές θέσεις εξουσίας.
Είναι η επιβολή ψυχοσυνθετικών εκφράσεων των ανθρώπινων σχέσεων (σεξουαλική παρενόχληση κλπ,κλπ).
Είναι η επιβολή της απόψεως στους υφισταμένους ή η ιδιοποίηση των δικών τους θέσεων για την ισχυροποίηση της εξουσίας.
Είναι η απειλή απώλειας της εργασίας για την προώθηση συγκεκριμένων συμφερόντων.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Οδηγεί και οδηγείται από τη ματαιοδοξία των ανθρώπων για ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ

ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η Διαπλοκή χρησιμοποιείται για την ισχυροποίηση της θέσης εξουσίας. Είναι το αποτέλεσμα της Διαφθοράς και της συναλλαγής, που την ακολουθεί. Οι συναλλαγές οδηγούν όχι μόνο σε κοινά συμφέροντα αλλά και σε εκβιαστικές σχέσεις. Οι συναλλασόμενοι δεν έχουν μόνο κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινές αμαρτίες. Έτσι η διαπλεκόμενες μορφές εξουσίας ισχυροποιούν η μια την άλλη και ισχυροποιούν τελικά την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Οι διαπλεκόμενες μορφές εξουσίας στηρίζονται σε απλές πρακτικές κοινωνικής δραστηριοποίησης.

Δεν κρίνουν ή επικρίνουν η μια την άλλη.
Στηρίζουν τις επιλογές η μια της άλλης.
Εξαφανίζουν και καταστρέφουν ότι απειλεί τις άλλες εξουσίες.
Καλύπτουν τα ίχνη, που μπορούν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη του δρόμου της διαφθοράς, μέσω μιας ιδιότυπης σιωπής.
Συναλλάσονται συνεχώς μεταξύ τους για την διατήρηση και ισχυροποίηση της εξουσίας.
Διαμορφώνουν τις συνθήκες για την μελλοντική αλλαγή των τομέων εξουσίας των συναλλασόμενων.
Οι διαπλεκόμενοι δημιουργούν τελικά ένα ιδιότυπο δίχτυ εξουσίας, το οποίο τους προστατεύει και οδηγεί στην κάλυψη ή την ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ

ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

Η Συγκάλυψη είναι ο τρόπος για την αποφυγή των σκοπέλων, που μπορεί να οδηγήσουν στη διάλυση του δικτύου εξουσίας. Η συγκάλυψη είναι όπλο επιστημονικό και χρησιμοποιεί επιμέρους όπλα.

Η Προπαγάνδα και η Επικοινωνία

Χρησιμοποιείται για την προώθηση των θέσεων της εξουσίας για να γίνεται πιο ισχυρή και πιστευτή κατά την υπεράσπιση των διαπλεκόμενων εξουσιαστών. Αποκτούν οπαδούς και έτσι έχουν κοινωνικά ερείσματα για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις. Διαμορφώνουν επιπλέον ένα κοινωνικό προσωπείο για να καλύψουν το σάπιο περιεχόμενο. Παράλληλα μεταφέρουν την ειδησεογραφία σε άλλα θέματα μικρότερης σημασίας για να καλυφθούν στην αδιαφορία.

Η Χρονοτριβή και η Επιλογή των τρόπων ελέγχου.

Οι διαπλεκόμενοι διεφθαρμένοι εξουσιαστές, οδηγούν την έρευνα και τον έλεγχο σε τρόπους χρονοβόρους για να κερδίσουν χρόνο. Έτσι είτε διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, είτε καλύπτουν τα ίχνη τους. Όταν έχουν μεγάλη θέση ισχύος τότε επιλέγουν αυτοί τους δρόμους ελέγχου και απορρίπτουν τους προτεινίμενους δρόμους, που δεν τους βολεύουν. Για να πετύχουν όμως το καλύτερο αποτέλεσμα έχουν ήδη χρησιμοποιήσει κάτι απλό.

Η κάλυψη των θέσεων ελέγχου με δικους τους ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Μόνο όταν κάποιος ελεγκτής έχει σχέση διαπλοκής με τους διεφθαρμένους εξουσιαστές τότε ο έλεγχος χρονοτριβεί και δεν δίνει αποτέλεσμα. Επειδή όμως δεν μπορεί να έχει υπό έλεγχο τους πάντες, τότε χρησιμοποιεί άλλα όπλα.

Ο Εκβιασμός και η Συκοφαντία

Αναζητώντας και ερευνώντας, μπορεί να βρει σημεία για τον εκβιασμό ανθρώπων, που τους ελέγχουν και τους απειλούν. Το θέμα του εκβιασμού μπορεί να είναι σημαντικό μόνο για τον ελεγκτή και έτσι μπορούν να τον χειραγωγήσουν. Όταν δεν υπάρχει τίποτα για να χρησιμοποιήσουν στον εκβιασμό τότε οδηγούνται στην Συκοφαντία. Δεν τους ενδιαφέρει αν κάποτε αποδειχτεί ότι συκοφάντησαν τους απασχολεί μόνο να δημιουργήσουν εντυπώσεις και τελικά να καταστήσουν αναξιόπιστο όποιον τους απειλεί.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική, έχουν ως καθήκον την καταπολέμηση της διαφθοράς. Όμως αντιμετωπίζουν το καθήκον σε σχέση με την ίδια τους την εξουσία με αποτέλεσμα να γίνονται κομμάτι του συστήματος διαφθοράς. Ακριβώς επειδή γίνονται τμήμα ενός συστήματος εξουσίας, φοβούνται να το πληγώσουν για να μην χάσουν την δικιά τους θέση. Το πολιτικό κόστος τους απειλεί και τους φοβίζει. Αυτό ακριβώς διαιωνίζει το σύστημα που παράγει διαφθορά. Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Αν αποφασίσει κάποιος να αναλάβει το πολιτικό κόστος τότε μπορεί να πετύχει περισσότερα. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Αναζητούμε ένα νέο τρόπο ελέγχου της διαφάνειας.
Όσο όμως οι υποψήφιοι βουλευτές χρησιμοποιούν την αποζημίωσή τους για να επανδρώσουν πολυδάπανα πολιτικά γραφεία τα οποία χρησιμοποιούνται για τις φανερές και κρυφές συναλλαγές τους, τόσο θα έχουμε φαινόμενα διαφθοράς.
Όσο όμως η εικόνα και η διαφήμιση και όχι η πολιτική θα παίζει ρόλο στην εκλογική διαδικασία τόσο θα έχουμε φαινόμενα αδιαφανών διαδικασιών.
Όσο όμως τα ιδιωτικά ΜΜΕ θα παίζουν το μέγιστο ρόλο είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό επίπεδο για την προβολή των υποψηφίων τόσο θα υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Ας καταργηθούν λοιπόν τα πολιτικά γραφεία και ας αναλάβουν οι ίδιες οι οργανώσεις των κομμάτων να προωθούν τα προβλήματα προς τους βουλευτές τους και όχι οι υπάλληλοί τους, που λειτουργούν ως προπομποί του ρουσφετιού και της διαπλοκής.
Ας πάψουν να διαφημίζονται τα πολιτικά κόμματα σαν προϊόντα με πολυδάπες διαφημιστικές καμπάνιες.
Ας ενεργήσει επιτέλους το ΕΣΡ όπως πρέπει και να ελέγχει σύμφωνα με τους νόμους τον χρόνο προβολής.
Ίσως να χρειάζονται περισσότερα και σίγουρα χρειάζονται.
Το πρώτο όμως που χρειάζεται είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

Greek Rider είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Wolf είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ 18:

Κατάργηση της Ε.Υ.Π., κατάργηση των 'μυστικών κονδυλίων', άνοιγμα στη Βουλή του περιβόητου 'Φακέλλου Κύπρου'.

34 χρόνια μετά την κατάρρευση της δικτατορίας, είναι ώριμες οι συνθήκες για κατάργηση της -αμαρτωλής- υπηρεσίας, την αποστρατεία των χαφιέδων και τη διάθεση των απελευθερωμένων κονδυλίων σε κοινωφελείς σκοπούς, π.χ. ανέγερση ή συντήρηση, σχολείων και νοσοκομείων.
Η τελευταία ευκαιρία της Ε.Υ.Π. ήταν να ανακαλύψει την τρομοκρατία, άσχετα που την εφήυρε, περίπτωση Κρυστάλλη και Αλεξάκη.

Τα διαβόητα 'μυστικά κονδύλια', δεν υπόκεινται σε κοινοβουλευτικό και επίσης ωρίμασαν οι συνθήκες να καταργηθούν. Δεν υπάρχει, ούτε βέβαια υπήρξε ο 'εσωτερικός εχθρός' και πρέπει να αποδοθούν τα χρήματα αυτά, προς όφελος, όποιου τα πληρώνει δηλαδή εμάς.

Ο 'Φάκελλος Κύπρου' υπήρξε ήδη αίτημα αντιπολίτευσης να ανοίξει και παρόλο που κάποια από τα αδικήματα παραγράφηκαν (νομίζω η εσχάτη προδοσία, όχι) είναι καιρός να μάθουμε τί και πώς για την πλέον μαύρη σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας.

Ανώνυμος είπε...

Καταθέτω πρόταση δημιουργίας κινημάτων κατά της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ με συνεργασία των blogger

Α) Την σύνθεση επιτροπών από νέους τελειόφοιτους της νομικής που θα αναλαμβάνουν υποθέσεις με κατοχυρωμένο το προδικασμένο, βάση αδιάσειστων κατατιθέμενων στοιχείων, οπότε θα εξασφαλίζουν αφ’ ενός μεν τα προς ζην, και αφ’ ετέρου θα συνεισφέρουν τα μέγιστα προασπίζοντας το δίκαιο των «πολιτών με παιδεία», κατά του πολυεπίπεδου της διαφθοράς, κόντρα στο δικονομίστικο, αστέρων νομικών, της διαπλοκής, αλλά και ακόμα περισσότερο, θα απαλλάσσουν την κάθε κυβέρνηση από φορείς του έιτζ της διαπλοκής και δη της πρωτοβάθμιας.

Στις αναλαμβανόμενες υποθέσεις θα συντρέχουν λόγοι ποινικά κολάσιμων πράξεων των διαπλεκόμενων.

Αποκτώντας δε και θετικής εμπειρίας των διάφορων εναλλακτικών μορφών της διαπλοκής οι νέοι τελειόφοιτοι της νομικής, με ευρύτητα πνεύματος νομοθέτη, επάξια θα μπορούν να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της ευνομούμενης πολιτείας στο δικαστικό σώμα, όσοι από αυτούς στη συνέχεια το θελήσουν.

Β) Την δημιουργία κινήματος υποστήριξης της επιτροπής με,
1- κεφάλαιο αντιμετώπισης εξόδων κίνησης.
2- προεργασία εξονυχιστικού ελέγχου συλλογής και επεξεργασίας των εγγράφων.
3- παρουσίαση του διαπλεκόμενου προβλήματος στην επιτροπή προς επιπλέον διερεύνηση εγγράφων πριν την ανάληψη της υπόθεσης.

Γ) Θα αναλαμβάνουν υποθέσεις στηριζόμενες σε αδιάσειστα στοιχεία εγγράφων.
1- Ως αμοιβή, σε πρώτη φάση (πρόταση), ορίζεται το κατώτερο όριο δικηγορικής αμοιβής (γραμμάτιο) που προβλέπει ο κώδικας περί Δικηγόρων.
2- Επιπλέων ότι εκταμιεύσουν(πρόταση) από απαίτηση των εξόδων παράστασης των μέσω της πολιτικής αγωγής.

Δ) Μέρος αποζημίωσης
1- ποσοστιαίο (15% πρόταση) από κάθε αγωγή του ενάγων θα ενισχύει το κεφάλαιο εξόδων κίνησης των νομικών.
2- ποσοστιαίο (15% πρόταση) από κάθε αγωγή του ενάγων θα διατίθεται για ανακύπτοντας περιπτώσεις μη οικονομικά δυνάμενων πολιτών να συμβάλουν σε έξοδα υποθέσεων διαφθοράς ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Δεκτές προτάσεις συνεισφοράς θετικού προβληματισμού για πάλης ξεκίνημα πρώτου αγώνα.

Υ.Γ. Στοιχεία εμβάθυνσης πρωτοβάθμιας διαπλοκής είναι στη διάθεση του κάθε blogger.

Μια προκαταρκτική εισαγωγή στο θέμα μπορεί να κάνει οποιασδήποτε με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα
http://www.inskyros.gr/, και στη συνέχεια στην παραπομπή στο θέμα ‘’ΧΟΡΤΟΝΟΜΕΣ’’,
ως και http://www.topontiki.gr/ στο Φόρουμ Πολιτική κουβέντα στο Πρωτοβάθμια διαπλοκή http://www.topontiki.gr/pontikiforum/index.php?showtopic=122

Όποιος το δει ότι αξίζει να συμετάσχει και να συμπαρασταθεί, θα προσφέρει τα μέγιστα στον αγώνα κατά της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, θα συμβάλει στο να αρθεί μια τροχοπέδη της υγιούς λειτουργίας των Ο.Τ.Α.και της ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, και κατ’ επέκταση θα απαλύνεικαι την κάθε κυβέρνηση από ένα λιγότερο πρόβλημα.

Αθανασιάδης Κωνσταντίνος
Στοκχόλμη/Σουηδία

http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007_08_19_archive.html
http://www.politesenergoi.gr/

Ethnikofrones είπε...

προτεινω να μας κυβερνησουν οι εξωγήινοι του αστερισμού της ανδρομέδας. Καταπληκτικά παιδιά.

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ

η προταση μου ειναι οχι να αλλαξουν απλα καποιοι νόμοι (ο προκλητικός νόμος περι ευθηνης υπουργων πρεπει να καει στην πλατεια συντάγματος για παραδειγματισμό και ολοι οι ΚΛΕΦΤΕΣ που μεταμφιεστηκαν σε πολιτικούς να μπουν στον Κορυδαλλό).
ΠΡΕΠΕΙ να συζητησουμε το αν ειναι αναγκη να προχωρησουμε σε μια 4η Ελληνική Δημοκρατία. Η προταση δεν ειναι μόνο δική ειναι και των συντακτων της "ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" βλεπε σελ 43 "Νεα Πολιτική" ,τεύχος 32, Ιουλιος - Αυγουστος 2008.

περιμένω καρτερικά απάντηση.
Υ.Γ. σε περιπτωση που δεν επιλεγω υπαρχει καποιος αλλός τρόπος να τα βολέψουμε. Μεταξυ ΜΑς πάντα εεεε!!!!!!!

ΠΑΛΙ ΠΛΑκα κανω

Κατω Διαφθορά. ΣΕβασμος στο Ελληνα Πολίτη. ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΚΑ.

ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο γιατρός οφείλει να βρει και να θεραπεύσει την γενεσιουργό αιτία της εμφάνισης μίας νόσου και όχι να ασχολείται μόνο με τη βλάβη που αυτή προκαλεί.
parmenidis.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση:

Χρηματοδότηση των κομμάτων από έχοντες & κατέχοντες, αλλά με δεσμευτική δημοσίευση ισολογισμών ετησίως όπως γίνεται και με τις εταιρείες. Να αποσαφηνιστεί επιτέλους η πηγή εσόδων και ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνονται τα όποια κεφάλαια συσσωρεύουν τα κόμματα. Σε αυτή την πρόταση συμπεριλαμβάνεται και η όποια κρατική επιχορήγηση / επιδότηση είτε χρηματική είτε με άλλο τρόπο, όπως επί παραδείγματι ο τηλεοπτικός χρόνος και άλλα.

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.
ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ???
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ.
ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ.
ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.
ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ: ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

1.ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Κατανόηση&Εφαρμογή Αρθρου 1.Παρ.3
ΟΛΕΣ οι εξουσίες ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ τον
Λαο υπαρχουν ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΥ κ
ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

2.ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Με εθελούσια συμφωνία όσων επιζητούν
διαχειριστική θέση εξουσίας της
δύναμης και περιουσίας του Λαού,
να μήν επιτρέπεται δια βίου να
έχουν α)μεγαλύτερο μισθό απο τον
ανώτερο οριζόμενο μισθό δημοσίου
υπαλλήλου β)να υπόκεινται σε ίσους
φόρους και αναλογίες στα βάρη
γ)να μήν μπορούν να αποκτήσουν
οποιοδήποτε είδος περιουσιακού
αγαθού όπως επίσης οι εώς γ'βαθμου
συγγενείς του, για το σύνολο του
βίου του, εντός ή εκτός της
Ελληνικής περιφέρειας,
ηλεκτρονικό ή άλλο μέσο πλουτισμου
Η Ελληνική Βουλή να φροντίζει
με μία επιτροπή αμίσθων οπου θα
ελεγχουν συμμετοχικά όλα τα κόμματα και ομόφωνα τις ειδικές
περιπτώσεις λειτουργικων αναγκών
για διεκπαιρεώσεις διεθνών ή άλλων
πραγματώσεων.Σε περίπτωση μή
ομοφωνίας τα μέλη οπου διαφωνούν
να δώσουν σε δημόσιο βήμα ενεργών
πολιτών τυχαία δι-οριζόμενων μέσω
είδους κάλπης την τύχη του θέματος
σε ένα είδος ενόρκου ακροατηρίου.

3.ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ
Για κάθε Νόμο να αποφασίζει το
σύνολο των Δήμων απο ψηφοφορίες
δημοτικών συμβουλίων απο δημότες.
Αντίρρηση μπορεί να μπορεί να
φέρει εκλεγμένος Βουλευτής κατα
πιθανων μικροσυμφερόντων, με
αιτιολογία και αποδείξεις.
Αν αγνόησε την λειτουργία των
οργανωμένων συμφερόντων ή αμέλησε
να γνωρίσει για αυτά να
αμφισβητείται η ικανότητα
του ώς ικανού διαχειριστή της
δημόσιας περιουσίας. Για τον
σκοπό αυτό να έχει όλη την
ηλεκτρονική βοήθεια να γίνουν
γνωστά τα οικονομικά κίνητρα
εναντίων της περιουσίας του Λαού.

(συνεχίζεται...)

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

1.ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Κατανόηση&Εφαρμογή Αρθρου 1.Παρ.3
ΟΛΕΣ οι εξουσίες ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ τον
Λαο υπαρχουν ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΥ κ
ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

2.ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Με εθελούσια συμφωνία όσων επιζητούν
διαχειριστική θέση εξουσίας της
δύναμης και περιουσίας του Λαού,
να μήν επιτρέπεται δια βίου να
έχουν α)μεγαλύτερο μισθό απο τον
ανώτερο οριζόμενο μισθό δημοσίου
υπαλλήλου β)να υπόκεινται σε ίσους
φόρους και αναλογίες στα βάρη
γ)να μήν μπορούν να αποκτήσουν
οποιοδήποτε είδος περιουσιακού
αγαθού όπως επίσης οι εώς γ'βαθμου
συγγενείς του, για το σύνολο του
βίου του, εντός ή εκτός της
Ελληνικής περιφέρειας,
ηλεκτρονικό ή άλλο μέσο πλουτισμου
Η Ελληνική Βουλή να φροντίζει
με μία επιτροπή αμίσθων οπου θα
ελεγχουν συμμετοχικά όλα τα κόμματα και ομόφωνα τις ειδικές
περιπτώσεις λειτουργικων αναγκών
για διεκπαιρεώσεις διεθνών ή άλλων
πραγματώσεων.Σε περίπτωση μή
ομοφωνίας τα μέλη οπου διαφωνούν
να δώσουν σε δημόσιο βήμα ενεργών
πολιτών τυχαία δι-οριζόμενων μέσω
είδους κάλπης την τύχη του θέματος
σε ένα είδος ενόρκου ακροατηρίου.

3.ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ
Για κάθε Νόμο να αποφασίζει το
σύνολο των Δήμων απο ψηφοφορίες
δημοτικών συμβουλίων απο δημότες.
Αντίρρηση μπορεί να μπορεί να
φέρει εκλεγμένος Βουλευτής κατα
πιθανων μικροσυμφερόντων, με
αιτιολογία και αποδείξεις.
Αν αγνόησε την λειτουργία των
οργανωμένων συμφερόντων ή αμέλησε
να γνωρίσει για αυτά να
αμφισβητείται η ικανότητα
του ώς ικανού διαχειριστή της
δημόσιας περιουσίας. Για τον
σκοπό αυτό να έχει όλη την
ηλεκτρονική βοήθεια να γίνουν
γνωστά τα οικονομικά κίνητρα
εναντίων της περιουσίας του Λαού.

(συνεχίζεται...)

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

1.ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Κατανόηση&Εφαρμογή Αρθρου 1.Παρ.3
ΟΛΕΣ οι εξουσίες ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ τον
Λαο υπαρχουν ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΥ κ
ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

2.ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Με εθελούσια συμφωνία όσων επιζητούν
διαχειριστική θέση εξουσίας της
δύναμης και περιουσίας του Λαού,
να μήν επιτρέπεται δια βίου να
έχουν α)μεγαλύτερο μισθό απο τον
ανώτερο οριζόμενο μισθό δημοσίου
υπαλλήλου β)να υπόκεινται σε ίσους
φόρους και αναλογίες στα βάρη
γ)να μήν μπορούν να αποκτήσουν
οποιοδήποτε είδος περιουσιακού
αγαθού όπως επίσης οι εώς γ'βαθμου
συγγενείς του, για το σύνολο του
βίου του, εντός ή εκτός της
Ελληνικής περιφέρειας,
ηλεκτρονικό ή άλλο μέσο πλουτισμου
Η Ελληνική Βουλή να φροντίζει
με μία επιτροπή αμίσθων οπου θα
ελεγχουν συμμετοχικά όλα τα κόμματα και ομόφωνα τις ειδικές
περιπτώσεις λειτουργικων αναγκών
για διεκπαιρεώσεις διεθνών ή άλλων
πραγματώσεων.Σε περίπτωση μή
ομοφωνίας τα μέλη οπου διαφωνούν
να δώσουν σε δημόσιο βήμα ενεργών
πολιτών τυχαία δι-οριζόμενων μέσω
είδους κάλπης την τύχη του θέματος
σε ένα είδος ενόρκου ακροατηρίου.

(συνεχίζεται...)

toErwthmatologio είπε...

Αγαπητέ φίλε Τρύφωνα,χάρηκα πολύ που σας ανακάλυψα.Αντί προτάσεως και για πρώτη γνωριμία,σας προτείνω να διαβάστε στο προσωπικό μπλοκ μου,
www.toerwthmatologio.blogspot.com την ανάρτηση ΄΄Ιστορίες για αγρίους΄΄.Είναι μια ιστορία,ορισμός της διαπλεκόμενης διαφθοράς,αλλά με πρωταγωνιστές, τα αστέρια της πολιτικής σκηνής. Επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω.Keep hanting the kartalia.