Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

ΠΡΟΤΑΣΗ 17

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των κομματικά διορισμένων, υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοσίου και εννοώ αυτούς οι οποίοι δεν έχουν οργανικές θέσεις στις υπηρείες, αλλά τοποθετούνται εκεί από την εκάστοτε κυβέρνηση και αποχωρούν μαζί με αυτήν, πρέπει να είναι μονίμως «ανοιχτοί» για τους εισαγγελείς και να μην χρειάζεται να ασκηθεί πρώτα πειθαρχική δίώξη, διότι έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος και τα ίχνη από υποθέσεις διαφθοράς, που τυχόν εμπλέκονται τέτοια άτομα, μπορούν εύκολα να σβηστούν.

Επίσης, το ίδιο μπορεί να γίνει και σε ένα πλήθος ακόμα από διευθυντικά στελέχη π.χ. εφοριών, διοικητών νοσοκομείων, γιατρών, ανεξάρτητων αρχών κτλ

Ετσι, όχι μόνο θα διασφαλίστει ότι θα υπάρξει υποδειγματική τιμωρία των επίορκων υπαλλήλων, αλλά στόχο έχει να λειτουργήσει και αποτρεπτικά, καθώς τα νοσοκομεία και οι εφορίες έχουν καταστεί προνομιακοί χώροι για την εξάπλωση της διαφθοράς.

15 σχόλια:

Καλλιμάχειος είπε...

Και ποιος τον εμποδίζει ρε φίλε να έχει δεκάδες κρυφούς λογαριασμούς στο όνομα το δικό του ή κάποιου μέλους της οικογένειάς του;

NdN είπε...

Νομίζω ότι όταν "ανοίγουν" οι λογαριασμοί κάποιου ατόμου δεν υπάρχει κανένας που να έχει το όνομα του να παραμείνει κρυφός.

Από εκεί και πέρα για τα συγγενικά πρόσωπα δεν μπορούν να μπούνε ασφαιστικές δικλείδες τόσο εύκολα, αλλά είναι πιο εύκολα να παρακολουθηθούν σε περίπτωση που προκύψει κάτι μεμπτό.

Εγώ κατέθεσα αυτή την πρόταση σκεπτόμενος ότι μερικές φορές παίρνει μήνες για να γίνει άρση των τραπεζικών λογαριασμών. Ετσι χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Επίσης θα ήθελα να πω ότι πάντα θα βρίσκονται καινούργιοι τρόποι για να κλέψει κάποιος, ωστόσο χρέος του κράτους είναι να κλείσει όσες περισσότερα "παραθυράκια" μπορεί.

Ανώνυμος είπε...

οταν υπαρχει κρατος.Ομως στην χωρα του κωλου και της αρπαχτης,οπου δις χανονται στο χρηματιστηριο,στα δομημενα ομολογα αλλα κανεις δεν ασχολειται με αυτα,τοτε αστα βραστα.

Ναπoλέων είπε...

@ ΑΝΩΝΥΜΟ/-Η

Ποιοί είμαστε οι «εμείς», ωρέ Ανώνυμε/-η;;;;
Και γιατί "Εσύ" δεν συγκαταλέγεσαι στο «εμείς»;;;
Γιατί μένεις στην γκρίνια;;;
Γιατί δεν ασχολείσαι ΕΣΥ με όσα αναφέρεις;;;


Για ..."ξερόλες" και "μάγους" μάς πέρασες «εμάς», κάτι σαν ...μωϋσήδες που με το μαγικό ραβδάκι μας θα χωρίσουμε την θάλασσα για να περάσει ο "λαός" απέναντι, προς την Γή της Επαγγελίας;;;


Θέλει αγώνα από όλους και όλες φίλε/-η μου...
Συνεχή, συνεπή αγώνα.

Αλλοιώς, μιά ζωή..., μόνο θα γκρινιάζουμε...

@ NdN

Υπάρχει νόμος για το "πόθεν έσχες" όσων αναφέρεις.
Μόνο που είτε δεν εφαρμόζεται καθόλου, είτε εφαρμόζεται ...πλακατζήδικα.

Προσχωρώ πάντως στην πρότασή σου να διευρυνθεί και να εφαρμόζεται σωστά. Θα είναι σοβαρό «εργαλείο» καταπολέμησης της, δημόσιας τουλάχιστον, διαφθοράς.

Ναπολέων

marianaonice είπε...

Παιδιά όλα ωραία αυτά που προτείνετε αλλά αν δεν εξασφαλιστεί το αμερόληπτο και αδέκαστο αυτών που θα ελέγχουν, τότε είναι μια τρύπα στο νερό! Γιατί θα βάζουν ένα δικό τους Εισαγγελέα να κάνει δήθεν τον έλεγχο και όλα θα τα βρίσκει τέλεια, και άντε η υπόθεση στο αρχείο!!....
Μπορεί να με πείτε γραφική αλλά πρώτα θα φτιαχτούν οι θεσμοί και μετά τα μέτρα! Γιατί όσα μέτρα και αν επιβάλλεις αν δεν εφαρμόζονται σωστά, άστα, βράστα!!!

Kostas Skiadas είπε...

Άλλος φυσικά τρόπος έξ ίσου αποτελεσματικός, θά ήταν νά καταργηθούν αυτές οί χιλιάδες θέσεις, οί οποίες στήν πραγματικότητα δέν εξυπηρετούν τίποτε άλλο παρά κομματικές ανάγκες.

NdN είπε...

@K.S.

Αγαπητέ Κώστα, δεν νομίζω ότι αυτό είνια εφικτό. Κάποιες από αυτές τιε θέσεις είναι πολιτικές με την έννοια ότι χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η πολιτική του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία. Για παράδειγμα η θέση του Ποοέδρου της ΔΕΗ κτλ.
Επομένως δεν μπορούμε να τις καταργησουμε, αλλά μπορούμε να τις ελέγξουμε.
Άλλος φυσικά τρόπος έξ ίσου αποτελεσματικός, θά ήταν νά καταργηθούν αυτές οί χιλιάδες θέσεις, οί οποίες στήν πραγματικότητα δέν εξυπηρετούν τίποτε άλλο παρά κομματικές ανάγκες.

Την καλημέρα μου σε όλους!

Antinemecis είπε...

Πρώτα πρέπει να λειτουργήσουν οι θεσμοί που αυτή τη στιγμή έχουν καταρρεύσει.
Δεύτερον, πού ακούστηκε να γίνονται εκλογές και να αλλάζουν όλοι οι ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι με βάση τα κομματικά τους προσόντα;Είναι δυνατόν να λειτουργήσει καμία υπηρεσία ανεξάρτητα και εναντίον των κυβερνητικών συμφερόντων όταν όλοι οι επικεφαλής είναι κομματικά ταγμένοι; Πάρτε παράδειγμα το σκάνδαλο με τα πλαστά τιμολόγια του Alter και την κυβερνητική παρέμβαση για το σταμάτημα των ελέγχων.
Αν είχαμε αρχές οι εμπλεκόμενοι υπουργοί θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να είναι φυλακή...
Το μόνο που μένει είναι να κάνουμε προσφυγές σε όλους τους οργανισμούς και τον ξένο τύπο, να βγουν τα άπλυτα στη φόρα, να φανεί το επίπεδο της διαφθοράς και να υπάρξει κάποια ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει αφού το μόνο που μας νοιάζει σα λαό είναι μη μάθουν οι άλλοι τις μπομπές μας...

Antinemecis είπε...

Κάτι που θα ήθελα να προσθέσω ακόμα:
Είναι δυνατόν να έχεις τους "αρχιμάγειρες" με την κουτάλα (πρωθυπουργό,κυβέρνηση,βουλευτές...) και να βρίσκονται στο απυρόβλητο;
Αυτοί που έπρεπε να δίνουν λόγο για κάθε κίνηση να χαίρουν ασυλίας και ασυδοσίας;
Αν τυχόν πιαστούν, αν κάποιος έντιμος τους ψάξει, να απαλλάσονται των κατηγοριών πολύ πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους πολίτες και μάλιστα αυτοί που όταν διαπράξουν οποιοδήποτε οικονομικό αδίκημα τα ποσά είναι δυσανάλογα μεγάλα...;

Theogr ο κηπουρός είπε...

Καλό Μήνα. Μάθατε τα νέα; Όχι;

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΟΙΒΗ ΕΠΙΚΗΡΗΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΚΕΛΟΝΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ
(ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ)
ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ.
ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΜΕΣΑ Η ΕΜΜΕΣΑ

ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ
ΘΑ ΚΕΡΝΑΣ ΚΑΦΕ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ)ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΕΙ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΛΑΔΩΝΕΙ.

ΠΟΙΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΤΗ.
ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝΕ

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Ναπoλέων είπε...

Ανώνυμε,

1. Γιατί παραμένεις ανώνυμος;;;
Δεν είπες και τίποτα που να μην ακούγεται "γενικά", άσχετο αν είναι σωστά ή όχι όσα λές... Φοβάσαι κάτι;;;

2. Αυτά τα ...ανατριχιαστικά περί σκληρών τιμωριών κλπ κολλάνε στο σοφό: Όσο πιό σκληρή είναι μιά ποινή, τόσο σπανιότερα -κάποιες φορές άδικα κιόλας...- εφαρμόζεται..
Και, ...συγγνώμην, προσωπικά εμένα ως φασιστικά μού φαίνονται: Ο φόβος ως μέσον επιβολής ανθρώπινης συμπεριφοράς στους πολίτες.
Τό εφάρμοσε πέρσυ ο Πολύδωρας με τον ΚΟΚ, πολλαπλασιάζοντας τις ποινές: Είδες καμμιά σοβαρή βελτίωση;

Και, επειδή εγώ είμαι αρκετά "παλιότερος", τά είχα ακούσει αυτά τα εμετικά επί χούντας ότι «σε 6 μήνες θα εξυγιανθεί η διοίκηση με σκληρή πάταξη» κλπ κλπ.
Ήταν άλλωστε το βασικό τους επιχείρημα...
Κι ακολούθησε το ...μπαλόσημο, τα σάπια κρέατα, ο Λαδάς με τα "καθαρά χέρια"... και άλλα, ών ουκ έστι αριθμός, συμβάντα καταλήστευσης του δημόσιου πλούτου.
Τα οποία όμως «αμνηστεύθηκαν» με το "στιγμιαίο" που θέσπισε ο Καραμανλής... Ενώ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΑ, τα μυριάδες οικονομικά εγκλήματα "παραγόντων" της χούντας, έπρεπε να τιμωρηθούν!

Σκέψου κι αυτά, όταν ξαναασχοληθείς με το θέμα.

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

Ανώνυμος είπε...

Η παρακάτω πρόταση δεν αγγίζει κανέναν?

http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007_08_19_archive.html

Για το δικό μας Secret Combination! για το δικό μας Number One! Για την ΕΛΛΑΔΑ ρε γαμώto!

Από κάπου να αρχίσουν τα πράγματα να μπαίνουν σε μια τάξη, γιατί τελικά μόνο τα δικονομικά λαμόγια των διαπλεκόμενων μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια αφού λαδώσουν δεξιά κι αριστερά, τι στο διάολο οι νέοι τις νομικής προσανατολίζονται μόνο για νομικοί συμβουλάτορες τις Ζήμενς, τους διεφθαρμένους μιζαδόρους? και το πως να κατοχυρώνουν τα σπιτάκια των καταχρεωμένων στις τράπεζες?

Έλεος τόση αποστροφή στο ΔΙΚΑΙΟ γιατί ταλαιπωρήθηκαν κι αυτοί και οι γονείς τους μέχρι να φέρουν σε πέρας τις σπουδές τους? με λίγη συμπαράσταση στους αδίκως κατατρεγμένους, πάνω σε αδιάσειστα στοιχεία, έχουν να κερδίσουν πολύ περισσότερα για το επιζείν, ΚΑΙ! ΜΕ ΠΕΡΗΦΆΝΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Καταγγελία του Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων του Υπουργείου Απασχόλησης
24 Αυγούστου 2008
Προς τον πρόεδρο της Δημκρατίας Κ. Παπούλια & προς το γραφείο τύπου του προεδρικού μεγάρου και προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κ Hans-Gert Pöttering webmasterpresident@europarl.europa.eu klaus.welle@europarl.europa.eu
Σε κυβέρνηση Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν τολμούμε να κοινοποιήσουμε διότι όχι μόνο δεν τα διαβάζουν απεναντίας τα καταστρέφουν, και τα εξαφανίζουν . Έχουν γίνει καταγγελίες με στοιχεία και έγγραφα. Αγαπητοί Κύριοι οι άνεργοι πτυχιούχοι μας και οι κομπιναδόροι σε Ευρώπη
Πράγματι με έκπληξη, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, αντιμετωπίζοντας τα δημοσιεύματα στον τύπο και στο διαδυκτιο, τα περί Μη Χρηστής διαχείρισης και κλοπής Κοινοτικών και Εθνικών Κονδυλίων, μέσα από τα προγράμματα υλοποίησης Εκπαίδευσης-Κατάρτισης, έχουμε να επιβεβαιώσουμε και να υποστηρίξουμε τα εξής (κλοπή Εθνικών – Κοινοτικών πόρων = Φόροι Ευρωπαίων αφελών)
1.Πράγματι η αποδοτικότητα και ωφέλεια των προγραμμάτων δεν έχει σκόπιμα μέχρι σήμερα μετρηθεί.
2.Το ότι ορισμένα - αρκετά ΚΕΚ λαμβάνουν υπέρ το δέον προγράμματα είναι γεγονός.(π χ ΚΕΚ Μάστερ , Εκπαιδευτική Παρέμβαση, Εργομάθηση, Πυθαγόρας, κλπ), εμείς διαπιστώσαμε ότι έχουν ισχυρές ποικίλες προσβάσεις σε Γενικό Γραμματέα Κοινοτικών πόρων και Επιτρόπους της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υπάρχει στενή συγγένια μεταξύ του Κ. Τσωτσωπλίδη Γενικού γραμματέα Κοινοτικών Πόρων σε Υπουργείο Εργασίας, κια τη Κ. Κιντζέλε γενική διεύθυνση Απασχόλησης Σε Ε.Ε.
3.Το ότι αρκετά ΚΕΚ προσκομίζουν έγγραφα και δικαιολογητικά, για την είσπραξη των δόσεων των προγραμμάτων , τα οποία πολλά από αυτά σκοπίμως δεν ελέγχονται, και αρκετά είναι Πλαστά και Εικονικά, επίσης είναι γεγονός.Συγκεκριμενα διαπιστώσαμε πλαστά δικαιολογητικά και εικονικές μισθοδοτικές καταστάσεις, αλλά οι Προϊστάμενοι, μας συμβούλεψαν να μην μιλήσουμε.
4.Το ότι μεταξύ μας από πληροφορίες που διαρρέουν, από το Υπουργείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακούγονται για καταθέσεις Επιτρόπων σε Ελβετικές Τράπεζες, και σε of sore Εταιρείες , από ιδιοκτήτες των ΚΕΚ, επίσης είναι ένα πιθανό γεγονός.
5.Το ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα έλεγχου διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων, επίσης είναι γεγονος..Δεν θέλουν κανένα έλεγχο ιδίως οι Επίτροποι της Ε.Ε.(Πληροφορική = Διαφάνεια ) Αποφεύγουν τα πληροφοριακά συστήματα όπως ο διάβολος το λιβάνι,
6.Το ότι τα ΚΕΚ προσκομίζουν πλαστές και εικονικές αποδείξεις, ότι δήθεν έχουν πληρώσει εκπαιδευτές, και εκπαιδευόμενους είναι πραγματικό γεγονός.Κανένα ΚΕΚ δεν δημοσιοποιεί Οικονομικές καταστάσεις. Παράδειγμα το ΚΕΚ Παστέρ , το ΚΕΚ Εργομάθηση, υπάρχουν στοιχεία στους φακέλους της υπηρεσίας μας. Ο οικονομικός διευθυντής του ΟΑΕΔ και άλλοι τα γνωρίζουν πολύ καλά.(Στην Εισαγγελία έχουν σταλεί αναλυτικά στοιχεία )
7.Το ότι στα ΚΕΚ-ΙΕΚ -ΙΔΕΚΕ μέσα γίνονται εκβιασμοί, συναλλαγές , με λογισμικό -παράνομες κόπιες , εκπαιδευτές ανίδεοι,αναξιοκρατία, απουσίες με κάλυψη, χώροι ακατάλληλοι, όλα αυτά επίσης είναι γεγονός. Γνωρίζοντας όλα αυτά, και τα οποία καταγγείλαμε στον Αρείο Πάγο, στην Εισαγγελία, αλλά δεν ελπίζουμε σε καμία εξέλιξη, αφού η Εισαγγελία, φροντίζει να θέτει στο αρχείο, κάθε καταγγελία.
Και βέβαια αυτό δεν μας εκπλήσσει διότι και με στοιχεία για το σκάνδαλο της siemens από τον Ιούλιο 2007 τα κρατά φυλαγμένα γέρα στο συρτάρι της , παρ όλο που οι Εισαγγελείς Μονάχου Γερμανίας πιέχουν για δημοσιοποίηση.
Επίσης σε μηχανές αναζητήσεις με λήμματα κοινοτικά κονδύλια, κακοδιαχείριση, δημόσια ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΟΕΕΚ, ΙΔΕΚΕ,κλπ θα διαφωτίσουν τον Λαό. Ζητούμε να σταματήσει η όλη τραγωδία , και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Έχουμε αντιληφθεί ότι στήθηκε μια μηχανή, από την οποία οι μόνοι που ωφελούνται είναι το όλο γραφειοκρατικό κατεστημένο, γενικοί γραμματείς - Κομισάριοι που φροντίζει την στεγανοποιήση του, και την αποτροπή ελέγχων.
Τα χρήματα του Ευρωπαίου φορολογούμενου πολίτη γίνονται καταθέσεις σε Ελβετικές τράπεζες, και αρκετοί κομισάριοι, τέκνα των πολιτικών, έχουν στήσει μηχανισμούς, κλοπής και απάτης. Ίσως θα πρέπει να κληθούν οι Αμερικανοί νομικοί, όπως στην Simens, για να ξεβρωμίσει όλο τοι διεφθαρμένο στελεδιακό δυναμικό των Βρυξελλών, με όλους τους υποστηρικτές σε κράτη όπως η Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι πολιτες πρέπει να αρνηθούν να πληρώνουν στο εξής φόρους. Τα αρπακτικά, τα τρωκτικά πρέπει να εξοντωθούν.
Το παρακάτω δημοσίευμα από την express επιβεβαιώνει την κακοδιαχείριση και την μη χρηστή διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.
…Αρκετοί κομισάριοι και στελέχη της ευρωπαϊκής επιτροπής έχουν στήσει μηχανισμούς με στελέχη διαχείρισης των Κοινοτικών προγραμμάτων με Ελλάδα (βλέπε γενικό γραμματέα κ Τσουτσοπλιδης πρώην λαμόγιο από Βρυξέλλες, μαζί με τον εκδιωχθέντα δυο φορές από την Ελληνική κυβέρνηση κ. Τσιτουριδη, καθώς και αλλά ονόματα από την γενική διεύθυνση απασχόλησης της Ε.Ε κ. Κίντζελε και κ Σπίλντα, και άλλους παρανομούν και αυξάνουν τις καταθέσεις τους σε ελβετικές τράπεζες. Το ότι δεν έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα έλεγχου της διαχείρισης και αποδοτικότητας των κοινοτικών κονδυλίων, είναι μια σκόπιμη και δόλια τακτική από Ευρωπαϊκή επιτροπή, και πολύ σωστά το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μεταξύ άλλων , τονίζει την εφαρμογή τέτοιων συστημάτων. Το κύκλωμα που έχει στηθεί από επιτρόπους της Ε.Ε , στελέχη της Ελληνικής κυβέρνησης και διοικητές και ιδιοκτήτες των ΚΕΚ, των δημοσίων ΙΕΚ των ΙΔΕΚΕ και όλων των κυκλωμάτων με δήθεν εκπαίδευση και κατάρτιση, είναι πρωτοφανές , προκλητικό, παράνομο, και ζημιογόνο.
όλα αυτά τα λαμόγια τα τρωκτικά και τα αρπακτικά, έχουν στρώσει πλουσιοπάροχο τραπέζι, και κατατρώγουν τους φόρους και της σάρκα των ευρωπαίων φορολογουμένων.
Επίσης ένα άλλο λαμόγιο ο κ. Ε. Δρόσος τώρα πρόεδρος στο ΕΚΕΠΙΣ, και πρώην διευθυντής στο ΙΔΕΚΕ, όπου εκεί υπέγραφε την ημέρα προσλήψεις ημετέρων, 100 άτομα την ημέρα. Τώρα στο ΕΚΕΠΙΣ λαδώνεται από ιδιοκτήρες των ΚΕΚ, εμείς τα καταγγείλαμε όλα αυτά τον οκτώμβριο του 2007, και έρχεται τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και επιβεβαιώνει την ορθότητα της καταγγελείας μας (Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008,)
…”Αυστηρότερο έλεγχο στη χρήση κοινοτικών κονδυλίων ζητεί η Ε.Ε. Aυστηρότερο έλεγχο για τη χρήση των κοινοτικών κονδυλίων ζητεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο απευθύνεται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την καλεί να αναλάβει την απαιτούμενη δράση έναντι των αρχών των κρατών - μελών για να διασφαλισθεί η διαβίβαση πλήρων και αξιόπιστων δεδομένων….
Εγκρίνοντας, χθες, την έκθεση του Ισπανού Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος José Javier Pomés Ruiz, οι Ευρωβουλευτές ζήτησαν επίσης από την Επιτροπή να αποδεχθεί την πολιτική ευθύνη για τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για δικαιούχους κονδυλίων της Ε.Ε. που υπόκεινται σε όλους τους τρόπους διαχείρισης.
Επεσήμαναν ακόμη ότι δεν αρκεί απλώς η δημοσίευση ανεπεξέργαστων πληροφοριών, αλλά ότι θα πρέπει να τυγχάνουν ορθολογικής οργάνωσης, ταξινόμησης και παρουσίασης προκειμένου να αποκτήσουν πρακτική αξία.
Επίσης, η Ευρωβουλή, υιοθετώντας την έκθεση του Ιταλού ευρωβουλευτή κ. Μουσότο σχετικά με την καταπολέμηση της απάτης, άσκησε κριτική σε διάφορα κράτη - μέλη, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, για παρατυπίες στη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, ζητώντας την τήρηση του σχεδίου δράσης για την εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).
Πάντως η Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία, η Πορτογαλία και η Γερμανία είναι πρωταθλητές στις παρατυπίες. Σχετικά με τα κοινοτικά κονδύλια που χορηγούνται για διαρθρωτικές δράσεις, το Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρατήρησε πως το 2006 περίπου το 84% του συνόλου των παρατυπιών καταγράφηκαν στην Ιταλία (228,2 εκατ. ευρώ), στην Ισπανία (85,7), στο Ηνωμένο Βασίλειο (59,8), στην Πορτογαλία (37,2) και στη Γερμανία (27,2).
Ειδικά για την Ελλάδα δεν πρόκειται για παρατυπίες, αλλά για απάτη, διαφθορά, αδιαφάνεια και δόλο. Στο κύκλωμα έχει συμμετοχή και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κ. Σανιδάς, ο οποίος όλες τις καταγγελίες με στοιχεία τις τοποθετεί στο αρχείο. Το κύκλωμα που έχει στηθεί από Βρυξέλλες με κάποιους επιτρόπους σε θέματα εκπαίδευσης - κατάρτισης σε Ελλάδα, και που δισεκατομμύρια Ευρώ καταλήγουν σε φορολογικούς παραδείσους, με υποδείξεις των επιτρόπων στήθηκε και σε Ελλάδα, με πρώην στελέχη των Βρεξελλών, όπως ο Τσουτσοπλίδης γενικός γραμματέας κοινοτικών πόρων σε Ελλάδα, και άλλους, Σημεία αδιαφάνειας - διαφθοράς - απάτης.
1.Σκόπιμη έλλειψη ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος.
2. Καμία δημοσιότητα έργου απόδοσης.
3. Απουσία ελεγκτικών διαδικασιών από τρίτους, και όχι από τις διαβλητές αρχές διαχείρησης κ.λ.π.
4. Σκόπιμη απουσία ελέγχου του ποινικού μητρώου των Ιδιοκτητών των ΚΕΚ, και του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΚΕΚ.
5.Τo ΕΚΕΠΙΣ ενέταξε με πλαστά και εικονικά έγγραφα ως δήθεν εκπαιδευτές, δημοσίους υπαλλήλους που απλώς υπογράφουν στις μισθοδοσίες.
6. Όλα τα ΚΕΚ, τα ΙΕΚ, τα ΚΕΕ, τα ΙΔΕΚΕ, όλα τα σχήματα με κοινοτικά κονδύλια και με πλαστά - εικονικά, και μαϊμού μισθοδοσίες, εσπράττουν ζεστό κοινονικό χρήμα με σκόππιμη απουσία ελέγχου. Μάλιστα τώρα που έχει αντιληφθεί όλο το κύκλωμα - συμμορία ότι έχουν αφησει ίχνη των πράξεων τους, σπεύδουν να καταστρέψουν κάθε έγγραφο ενοχοποιητικό.
Το ΕΚΕΠΙΣ με τον πρώτο απατεώνα τον κ. Δρόσο, που άφησε πληγές και ατασθαλίες στο ΙΔΕΚΕ, τώρα στο ΕΚΕΠΙΣ χωρίς κανένα έλεγχο, σε όλους τους ιδιοκτήρες των ΚΕΚ πουλά προστασία και κάλυψη.
Δυστυχώς οι διάφοροι κανονισμοί και οι νόμοι όπως Καν 1083/2006 ΤΗΣ Ε.Ε και νόμος 3614/2007 δεν λύνουν το πρόβλημα, απλώς συντάσσονται για να έχουν άλλοθι, των παρανομιών και της κακοδιαχείρισης.. Οι καταθέσεις σε οφ σορ εταιρείες , η διαφθορά , η απατή, Ο παράνομος πλουτισμός, συνεχίζετε.
Μέχρι σήμερα ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν οικονομικά στοιχεία, και αποτελεσματικότητα, από τα δισεκατομμύρια εύρω, που διατέθηκαν σε εκπαίδευση μέσω κοινοτικών κονδυλιών.
Το δήθεν πρότυπο Ελότ 1429, και περί διαχειριστικής επάρκειας, είναι γραφειοκρατεία και όχι ουσία, παραδείγματα πραγματικά.
1.Στο ΙΔΕΚΕ γενική γραμματεία εκπαίδευσης ενηλίκων του Υπουργειου Παδείας, για τα έτη 2005 - 2007 έχει στηθεί ένα σύστημα διαχείρησης αδιάφανο. μη ελέγξιμο, αναξιοκρατικό, με δήθεν κατάρτιση και επιμόρφωση. Όπου συγκεκριμένα στο πρόγραμμα Ησίοδος για την εκπαίδευση των αγροτών, έχουν τοποθετήσει ως δήθεν υπεύθυνους νόμων και εκπαιδευτές άτομα μόνο κομματικά, χωρίς να έχουν υπογράψει συμβάσεις έργου, χωρίς να έχουν πληρωθεί εδώ και δύο έτη οι εκπαιδευτές, χωρίς να έοχυν τηρηθεί λογιστικά στοιχεία δαπανών, ταμείο διαθέσιμο, οικονομικές καταστάσεις - ισολογισμοί, ταμειακό πρόγραμμα, χωρίς να έχουν ελεγχθεί οι πλαστές μισθοδοτικές καταστάσεις εκπαιδευτών, χωρίς να έχει το ΙΔΕΚΕ ολοκληρομένο πληροφοριακό σύστημα, χωρίς να έχει δημοσιευθεί το έργο απόδοσης, χωρις να έχει κλήσει ανά περίοδο το κάθε έργο απολογιστικά. ταμειακά, και λογιστικά.
Ο πρώην και νυν τώρα πρόεδρος του ΕΚΕΠΙΣ, Κ. Δρόσος, έχει βάλει την υπογραφή του σε πράξεις δισεκατομμυρίων Ευρώ, από κοινοτικά κονδύλια, όταν χρηματίσε διευθυντής σε ΙΔΕΚΕ, μέσω ΕΠΕΑΕΚ Επιχειρημαιτκό πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, του Υπουργείου Παιδείας, για σωρεία δαπανών με πλαστά και εικονικά τομολόγια και πλαστές μισθοδοτικές καταστάσεις.
2.Τα ίδια ακριβώς γίνονται στα δημόσια ΙΕΚ, στα ΚΕΚ, στον ΟΑΕΔ, στην επαγγελματική κατάρτιση ΑΕ. Στα δημόσια ΙΕΚ οι εκπαιδευτές πληρώνονται μετά από τρία έτη, και με το σύστημα των 80 Ευρώ ανά πεντάμηνο κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης. Στα ΚΕΚ οι εκπαιδευτές πληρώνονται με μαϊμού δίγραμμη επιταγή.
Στο ΙΔΕΚΕ οι εκπαιδευτές πληρώνονται μετά από τρία έτη, με κατάθεση μικρών ποσών, σε λογαρισμούς τραπεζών, όπου δεν μπορέι να γίνει έλεγχος. Το μπάχαλο, η αδιαφάνεια, η σκόπιμη αταξία, είναι σκόπιμη κατάσταση. Για την μη αποτελεσματική και αποδοτική διάθεση των κοινοτικών κονδυλίων. Το ανωτέρω κείμενο θα εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία, σε νοότερη έκδοση.
Με τιμή ο πρόεδρος του συλλόγου διαδικτυακά Χ. Νουφάκης.
ΑΘΗΝΑ 21/8/2008 Γενική διεύθυνση εργασίας - γενική διοι. Υποστ - και με την συμπαράσταση του συλλόγου δημοσίων υπαλλήλων του Υπουργείου δικαιοσύνης - Άρειος Πάγος, σε διαδικτυακή επαφή Πειραιώς 40, Τ Κ 101 82 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ 210 52.95.402 210 52.95.124 ΑΘΗΝΑ 21-08-2008