Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Πρόταση 18η: Κατάργηση της Ε.Υ.Π., κατάργηση των 'μυστικών κονδυλίων', άνοιγμα στη Βουλή του περιβόητου 'Φακέλλου Κύπρου'

34 χρόνια μετά την κατάρρευση της δικτατορίας, είναι ώριμες οι συνθήκες για κατάργηση της -αμαρτωλής- υπηρεσίας, την αποστρατεία των χαφιέδων και τη διάθεση των απελευθερωμένων κονδυλίων σε κοινωφελείς σκοπούς, π.χ. ανέγερση ή συντήρηση, σχολείων και νοσοκομείων.Η τελευταία ευκαιρία της Ε.Υ.Π. ήταν να ανακαλύψει την τρομοκρατία, άσχετα που την εφήυρε, περίπτωση Κρυστάλλη και Αλεξάκη.Τα διαβόητα 'μυστικά κονδύλια', δεν υπόκεινται σε κοινοβουλευτικό και επίσης ωρίμασαν οι συνθήκες να καταργηθούν. Δεν υπάρχει, ούτε βέβαια υπήρξε ο 'εσωτερικός εχθρός' και πρέπει να αποδοθούν τα χρήματα αυτά, προς όφελος, όποιου τα πληρώνει δηλαδή εμάς.Ο 'Φάκελλος Κύπρου' υπήρξε ήδη αίτημα αντιπολίτευσης να ανοίξει και παρόλο που κάποια από τα αδικήματα παραγράφηκαν (νομίζω η εσχάτη προδοσία, όχι) είναι καιρός να μάθουμε τί και πώς για την πλέον μαύρη σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας.

Από τον Wolf

6 σχόλια:

αξάφνιαστος είπε...

Φοβάμαι πως η κατάργηση της ΕΥΠ δεν θα λύσει τα προβλήματα του τόπου. Μια Εθνική υπηρεσία κατασκοπίας και αντικατασκοπίας χρειάζεται σε ένα τόπο. Αυτό που δεν χρειάζεται είναι το γενικό μπάχαλο που κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερο σε όλους τους τομείς της πολιτικής (με την ευρύτερη έννοια). Ένα πολιτικό σύστημα όπου όλοι οι υποψήφιοι χρηματοδοτούνται από «συμφέροντα» για να εκλεγούν, τα δε συμφέροντα αυτά δεν ξοδεύουν τα χρήματά τους παρά μόνο αν ξέρουν ότι ελέγχουν την κατάσταση. Αυτά είναι γνωστά σε όλους. Γιατί λοιπόν μας ξαφνιάζουν όλα αυτά τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς; Η λεγόμενη «κοινοβουλευτική δημοκρατία» έχει αποτύχει οικτρά (και όχι μόνο στην Ελλάδα). Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται περί δημοκρατίας αλλά περί ολιγαρχίας. Το κοινοβούλιο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα τυπικό βήμα νομιμοποίησης των αποφάσεων του ηγέτη του κόμματος που διαθέτει πλειοψηφεία. Οι βουλευτές σε όλα τα σημαντικά θέματα υποτάσσονται στην κομματική πειθαρχεία. Σε μία Βουλή 300 αποφασίζει πάντα ο ένας, ο πρωθυπουργός. Είναι αυτό δημοκρατία; Όσο για τα μυστικά κονδύλια απλά θα αλλάξουν οι διαδικασίας και θα ευδοκιμήσουν οι υπεράκτιες εταρείες.

Ανώνυμος είπε...

Well said!

Ανώνυμος είπε...

good job

Ναπoλέων είπε...

@ Aξάφνιαστε
Προφανώς εσύ δεν πέφτεις από τα σύννεφα κάθε τόσο... όπως ο Ντερμπεντέρης...

Δεν ξέρεις πόσο χάρηκα που συμπίπτουν στα πολλά οι γνώμες μας αλλά και που το απόσπασμα από το σχόλιό σου:
«Η λεγόμενη «κοινοβουλευτική δημοκρατία» έχει αποτύχει οικτρά (και όχι μόνο στην Ελλάδα). Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται περί δημοκρατίας αλλά περί ολιγαρχίας.»
θα τό βρείς σχεδόν κατά λέξη και σε δικά μου άρθρα και σχόλια. Ειδικά σε ένα που είχα "αναρτήσει" τον φλεβάρη στο "μπλογκ" μου περί του ποιά θεωρώ δημοκρατία.

Σε καλώ να εμπλουτίσεις αυτήν εδώ την προσπάθεια με ένα άρθρο σου.

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

Ανώνυμος είπε...

Η παρακάτω πρόταση δεν αγγίζει κανέναν?

http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007_08_19_archive.html

Για το δικό μας Secret Combination! για το δικό μας Number One! Για την ΕΛΛΑΔΑ ρε γαμώto!

Από κάπου να αρχίσουν τα πράγματα να μπαίνουν σε μια τάξη, γιατί τελικά μόνο τα δικονομικά λαμόγια των διαπλεκόμενων μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια αφού λαδώσουν δεξιά κι αριστερά, τι στο διάολο οι νέοι τις νομικής προσανατολίζονται μόνο για νομικοί συμβουλάτορες τις Ζήμενς, τους διεφθαρμένους μιζαδόρους? και το πως να κατοχυρώνουν τα σπιτάκια των καταχρεωμένων στις τράπεζες?

Έλεος τόση αποστροφή στο ΔΙΚΑΙΟ γιατί ταλαιπωρήθηκαν κι αυτοί και οι γονείς τους μέχρι να φέρουν σε πέρας τις σπουδές τους? με λίγη συμπαράσταση στους αδίκως κατατρεγμένους, πάνω σε αδιάσειστα στοιχεία, έχουν να κερδίσουν πολύ περισσότερα για το επιζείν, ΚΑΙ! ΜΕ ΠΕΡΗΦΆΝΙΑ!

Ethnikofrones είπε...

Να καταργηθεί η ΕΥΠ να καταργηθει ο0 στρατος , να καταργηθει το κρατος
Ρε δεν στεκετε καλα λεω εγω.
βαλτε μυαλο γρηγορα ελεος πια ποσες γελοιοτητες θα διαβασουμνε ακόμα . Ξεκολλήστε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.